lauantai 21. tammikuuta 2012

California Road Trip: San Francisco


Taman blogipaivityksen alkuun kertaan hieman mita tapahtui California Road Trip:in Los Angelesin etapilla. Losiin saavuttiin joulukuun 22. paiva, noin klo 3:n aikaan, ja matka kesti hieman vajaat kolme tuntia bussin kyydissa. Hotellimme sijaitsi Hollywoodin etela-osassa, mika ei nimesta huolimatta ollut mitenkaan satumaista aluetta. Ensimmaisena iltana tutustuimme paremmin LA:n kantakaupunkiin, ja heti hotellin nurkalla odotti naky, jota ei kovin useasti tule vastaan muualla (paitsi elokuvissa), kun 3 kaverusta odotteli raudoissa LAPD:n tutkiessa toverusten ajopelia, jos sielta loytyis mahdollisesti jotain takavarikoitavaa.

Kantakaupunkiin kuljettiin paikallisliikenteen avulla (bussi), eika sinne hotellilta kestanyt kuin ehka vartin verran. Ensivaikutelma Los Angelesin kantakaupunkista ei ollut mitenkaan mairitteleva, silla kodittomia oli (kerjaamassa rahaa) lahes joka nurkalla, ja illan aikana tuli viela lisaksi nahtya 3 muuta pidatysta aiemmin mainitun episodin lisaksi.

Alun shokin jalkeen suuntasimme toisena paivana Universal Studiosille, joka on kaytannossa huvipuisto (theme park) eri elokuvateemoilla varustetuilla mini-vuoristoradoilla seka kiertoajeluluilla ihka oikeilla kuvauspaikoilla. Parhaiten mieleen kuitenkin jai Terminator 3D -show, joka oli sekoitus 3D -elokuvaa ja pienimuotoista teatterinaytelmaa. Kokonaisuudessaan Universal Studios oli ihan viihdyttava paikka ja saattaapi olla, etta sinne viela joskus toistekin taman vuoden puolella eksyn, silla erikoistarjouksena lippuluukulla myytiin 2012 Annual Pass -lippuja kaupanpaallisina :)

Matkan aikana tuli tutustuttua myos Hollywoodiin jonkin verran. Walk of Fame:lla kaytiin useammankin kerran, ja Hollywood sign (en muista suomenkielista nimea, jos silla sellaista onkaan :P ...ne kirjaimet kuitenkin) tuli nahtya nakoalapaikalta. Lisaksi, ohjatun turistiajelun merkeissa tuli pyorahdettya Beverly Hills:issa. Voin kertoa, etta ei siella mitaan ihmeellista ole :D  rikkaiden kampat on pusikkojen takana, joten niista ei paljon paase nakemaan (ja tamankertaisellakaan kierroksella ei nahty ainuttakaan julkimoa).

Yksi nakemisen arvoisista paikoista LA:n alueella on silti ehdottomasti Santa Monica. Ja jos mielessa on matkustaa Los Angelesiin, niin suosittelen varaamaan hotellit juurikin Santa Monican alueelta: etaisyydet mm. Hollywoodiin, Universal Studios:ille tai Warner Bros Studios:ille ovat melko pitkat (julkisilla 1h-1h30min), mutta S.M.:n  alue on silti ylivoimaisesti yksi viihtyisimmista ja turvallisimmista mita LA:sta voi loytaa, ainakin omasta mielestani.
Toiseksi viimeisena paivana kaytiin viela Warner Bros studios:illa, jossa paastiin nakemaan taas kuvauspaikkoja ja lavasteita. WB tour:in ehdottomia kohokohtia oli elokuva-ajoneuvojen (Batmanin kiesi), -asusteiden (Batman, Jokeri, Harry Potter) ja Big Bang Theory TV-sarjan kuvauspaikan nakeminen! Kaiken kaikkiaan hieno kokemus tamakin reissu.

Seuraavana vuorossa oli sitten matkaaminen San Franciscoon, jonne taas kuljettiin bussilla reippaat 8h. San Franciscossa otettiinkin sitten hieman rauhallisemmin, ja paivat kuluivat enemman tai vahemman kaupunkiin tutustuessa kavelymaratoonien muodossa. Kaikista tahanastisista kaupungeista California Road Trip:illa San Francisco oli ainoa, jossa voisin kuvitella joskus asuvanikin (...viihtyisa siis). Ihmiset ovat ystavallisia, kodittomia ei ole yhta paljon kuin LA:ssa ja kokonaisuudessaan SFon melko turvallisen tuntuinen. Ainoana miinuspuolena ovat korkeuserot: yla- ja alamaet ovat melkoinen riesa, jos kavellen paattaa kaupungilla kierrella.

Rennommasta tahdista huolimatta pakolliset nahtavyydet tuli kaytya lavitse, kuten esim. Golden Gate -silta, Alcatraz -saari seka -vankila, Fisherman's wharf ja Chinatown. Nahtavyyksien lisaksi, San Francisco on myos "oiva" paikka shoppailulle, silla kaikki merkittavimmat vaateliikkeet yms. ovat keskitetysti Union Squaren laheisyydessa ja valikoimaa on enemman kuin tarpeeksi. Muutama lantti sinnekin tuli siis kulutettua.

San Franciscosta lennettiin takaisin (Des Moinesin kautta) Amesiin perjantai-paivana (6. tammikuuta) ja seuraava lukukausi oli alkava jo heti maanantaina. Lunta ei viela heti tammikuun alkuun Amesiin ollu ehtinyt sataa, mutta loppujen lopuksi sitakin sitten saatiin 15.:nnen paivan tienoilla. Lampotilatkin on tammikuun edetessa yltaneet -15Celsius asteeseen, joten ihan kunnon talvisaat alkaa olemaan. Viela en ole talvitakkia silti ostanut, ja koitankin selvita kevyemmalla varustuksella koko talven lapi, jos vain mahdollista. En uskoisi sen kuitenkaan ongelmaksi muodostuvan, silla sisukkaimmat kaduntallaajatkin kulkevat taalla viela mita erikoisimmissa yhdistelmissa -10C:n pakkasissa (mm. talvitakki-pipo-shortsit-sandaalit?!? ...ja kaverihan oli tietty pyoralla matkassa). No, aina ei voi ymmartaa :) ...

We traveled from LA to San Francisco on December 29th, so that we would have some time to get familiar with the city before the new year's eve. Our hostel was located near Chinatown, which made it possible for us to try different kind of Asian foods almost every day. And indeed we did try various foods, which was a nice experience (at least for a potatoe-based-diet-eater like me). In San Francisco we also visited the must-see tourist attractions, such as the Golden Gate bridge, Alcatraz and Fisherman's wharf, but overall the pace of exploring everything was much more relaxed compared to how it was in LA or Las Vegas. 

Out of all the cities we had been during the road trip, San Francisco was by far the coziest one, and maybe the only place where I could ever see myself living in: the streets were clean, not too many homeless people, and in general it felt like a safe city. We spent a total of 8 days in SF, and the return flight to Ames (or actually to Des Moines) was on Friday, January 6th. Once again, it was time to say goodbyes to the last ones left from the Fall 2011 ISU (one semester) exchange group.
Thanks to the California Road Trip crew for awesome memories! I wish you all the best, Goodbye!

However, life goes on, and the spring semester is already in full swing. The next big trip I will be making, is going to be to New York during the spring break in March. Until then I try to study hard, enjoy this freezing Ames weather and hopefully have time to see a few basketball games.


At the Golden Gate bridge
Just a random street in SF

Alcatraz

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti