sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Spring Break Trip (Finnish version/ Suomeksi)

Kuten aiemmassa blogipaivityksessa mainitsin, hetki on taas vierahtanyt siita kun viimeksi mitaan asiapitoista tahan blogiin julkaisin. No, ei hataa, nyt sita on taas luvassa enemman tai vahemman. Kevatlukukausi pyorahti kayntiin heti edellisen Kalifornia Road Trip:in jalkeen, ja siina koulutoiden lomassa tuli muutama koulun joukkueen korispelikin kaytya katsomassa. ISU muuten paasi kuin paasikin sitten lopulta maaliskuussa pidettyyn finaaliturnaukseen (March Madness), mutta putosi toisella kierroksella. Kaiken kaikkiaan hieno suoritus koululta, joka ei ihan joka vuonna finaaliturnaukseen useimmiten ylla. Lisaksi, ISU:n joukkueen pelaajista yksi paatti osallistua tana vuonna kesakuussa pidettavaan NBA draft:iin. Talla hetkella optimistisimmat arviot kertovat, etta kaveri saattaisi menna draftissa ekalla kierroksella suurin piirtein siina puolen valin paikkeillla (varausnumerolla 20). Mutta onhan niita hyvia pelaajia siina joukkueessa muitakin, vaikkei ihan NBA-kaliiberia. Aina silloin talloin, varsinkin nyt kauden paatyttya, ISU:n korisjoukkueen pelaajia eksyy pelailemaan meidan tavallisten kuolevaistenkin kanssa paikalliselle urheiluhallille. Kyllahan siina monesti joutuu hieman hidastuksena kelailemaan jalkeen pain, etta mitahan tassa nyt oikein tapahtui, kun 10cm lyhempi kaveri laittaa palloa alaspain meikalaisen hyvasta 1vs1 puolustuksesta huolimatta. Traumaattista, ei voi muuta sanoa. Mutta hauskaa on silti ollut!

Viikolla 11 suoritettiin sitten meikalaiselle taman vaihtoreissun viimeinen suurempi matkustelu Amerikan mantereella. Kohteena olivat New York (Manhattan), Philadelphia ja Yhdysvaltain paakaupunki Washington DC. New York City:ssa (NYC) vietettiin yhteensa kuusi yota, Philadelphiassa vain yksi paiva ja Washington DC:ssa kaksi yota.

Kuten edellisesta blogipaivityksesta voi lukea, Manhattanilla vietetyn kuuden paivan aikana tuli kierrettya kylla melkoisella tahdilla turistinahtavyyksia. Hostellimme sijaitsi midtownissa, mika oli mielestani lahes taydellinen sijainti, silla metroasemakin oli siina ihan lahettyvilla ja etaisyydet mihin tahansa Manhattanilla olivat lyhyita. NYC:in nahtavyyksia varten olimme etukateen ostanut City Pass:in, jolla oli vapaa sisaan paasy viiten vapaastivalittuun kohteeseen: Water Taxi + Ground Zero, American Museum of Natural History, NBC Studio Tour (Rockefeller Center), Empire State Building ja Statue of Liberty Ferry. Lisaksi, olimme ostaneet liput Broadwayn Leijonakuningas musikaaliin ja New York Rangers:in kotipeliin Madison Square Gardenissa. Muita mainitsemisen arvoisia paikkoja, joissa tuli kaytya ja nahtya, olivat mm. Time Square, Wall Street, Brooklyn Bridge, Rockefeller Plaza, Trump Tower, Apple Store 5th Ave, Central Park, Chinatown ja Rucker Park.

Ensimmaisena paivana hypattiin Water Taxin kyytiin, joka kuljetti turisteja ympari Manhattanin saarta, midtownin lansipuolelta downtownin kautta Manhattanin itapuolelle Brooklyn Bridgen viereen ja takaisin. Vesitaksin meno-paluureitin valilla tehtiin yksi pysahdys, jonka aikana paasi kaymaan 9/11 -paivan muistomerkilla.

Toisena paivana vierailtiin Rockefeller Plaza:lla ja Rockefeller Center:issa sijaitsevilla NBC Studioilla. Muutamien keskusteluohjelmien lavasteilla paastiin pyorahtamaan, mutta melko keskinkertainen tutustumiskierros se oli verrattuna esim. Los Angelesissa sijaitseviin Universal Studios tai Warner Bros Studios -kierroksiin, joista jalkimmainen on naista kolmesta ehdoton suosikkini.
Studiokierrosta ennen ehdittiin siina viela NBA ja NHL -store:issa kaymaan. Ihan siisteja, mutta melko pienia putiikkeja ja hinnat tietysti ihan omissa sfaareissaan. Iltapaivasta kaytiin sitten Empire State Building:in "nakoalakerroksessa" (Observatory Deck), jossa vierahtikin hulppeat nelja tuntia, silla olihan sita pakko saada yo-, paiva- ja auringonlaskun maisemakuvat kun kerran sinne asti oltiin raahauduttu.

Maanantaina, Road Trip:in kolmantena paivana, oli sitten museoretken vuoro. American Museum of Natural History sijaitsee ihan Central Parkin vieressa, ja kyseiselle museolle on teetetty ihan oma metropysakkikin, joten paikan loytamisessa ei suurempia ongelmia ollut. Museon sisalla oli sita peruskamaa, mita nuorempana oli aina haaveillut paasevansa nakemaan: dinosaurusten luurankoja ja taytettyja Afrikan villielaimia. Jotain avaruustutkimukseen liittyvaakin siella oli, mutta ei mitaan maata mullistavaa. T-Rex oli ehdottomasti museoretken kohokohta. Kokonaisuudessaan kuitenkin ihan kiva paikka.

Tiistaina aamusta kymmenen aikaan haimme liput lautalle, joka veisi meidat Liberty Island:ille. Seuraava lautta lahtisi kuitenkin vasta kello kahden paikkeilla, joten paatimme kayttaa ylimaaraiset nelja tuntia tehokkaasti ja vierailla mm. Brooklyn Bridge:lla ja Wall Street:illa. Liberty Island:in lautalle jonotimme ehka noin 40 minuuttia, mika oli pisin aika yhdessakaan jonossa NYC:in vierailun aikana. Itse asiassa se oli ainoa paikka johon tuli jonotettua, joten melko kivuttomasti sujui turistinahtavyyksien kertely Manhattanilla. Liberty Island:ille paastya oli vihdoinkin vuorossa se kauan odotettu vapaudenpatsaan nakeminen omin silmin. Melko vakuuttavan nakoinen patsashan se oli, ja hetkeksi siina tuli pysahdyttya miettimaan kuinka kauas sita onkaan tullut matkattua. Kotisohvalta katsottuna vapaudenpatsas oli aina tullut miellettya jonain kaukaisena asiana/paikkana tuolla rapakon takana, jota tuskin koskaan tulisi livena nakemaan. Siina se nyt kuitenkin oli parin metrin paassa. Melko epatodellinen ja uskomaton tunne, mutta pakko se oli kai uskoa todeksi.

Tiistai-illasta oli vuorossa jalleen yksi matkan kohokohdista, kun paastiin katsomaan NHL pelia Madison Square Garden:iin (MSG). New York Rangers:in vieraaksi oli tullut suomalaisvariakin omaava Carolina Hurricanes. Halvimmat takarivin liput olimme peliin ostaneet, mutta nakymat olivat silti ylariviltakin viela aivan riittavat. Talla kertaa ei tullut pulitettua lipuista kuin $55, mutta lippuluukulta ostettuna halvimmat liput Rangers:in peliin olisivat olleet $78 ja Knicks:in (NBA) peliin $220. Edella mainitusta syystakin NHL -peli oli luontevampi valinta opiskelijakukkarolle, mutta tavoitteenani oli muutenkin kayda edes yhdessa NHL -pelissa vaihtovuoden aikana. Ja mikas sen parempi paikka sille, kuin Madison Square Garden.

Keskiviikkona otettiin sitten hieman rennommin. Aamupaivasta kaytiin katsastamassa legendaarinen katukoriskentta, Rucker Park, jossa useampikin korislegenda on kaynyt palloa pompottelemassa. Toki itse en vielakaan tahan nimmekkaaseen listaan kuulu, ei ollut palloa mukana. Rucker Park sijaitsee ymmartaakseni Harlem:issa, joten olikin ehka parempi etta olimme siella keskipaivan aikoihin, ei tarvinnut siten ihan turhan paljon olan yli katsella etta mita sielta tulee. Talla kertaa ei ollut kuitenkaan ketaan koriskentalla heittelemassa, mutta se ei silti hymya irrottanut allekirjoittaneen kasvoilta, kun oikeen paikan paalle oli korispyhattoon paassyt kaymaan.

Iltapaivasta sitten kaytiin katsomassa Leijonakuningas Broadway musikaali Minskoff teatterissa. Vahan tyyriimpia oli liput talla kertaa, lahemmas sata dollaria. Kokemus oli kuitenkin ihan kaymisen arvoinen, ja kylla se kaikki odotukset ylitti. Ei valittamista, viihdyttava show.

Jossain vaiheessa Manhattanilla vietetyn kuuden paivan aikana tuli koko Central Park:ikin kaveltya lapi sik-sak periaatteella, kun ihan itse sain suunnistaa. Oli kuitenkin sen verran traumaattinen urheilusuoritus, 3 tuntia kavelya, etta jossain valissa matkan varrella on muistijalkikin kadonnut siita etta mina paivana siella tuli oikein tarkalleen kaytya. Vahva veikkaus on kuitenkin sunnuntai.

Torstai aamusta hyppasimme bussiin ja matkasimme kohti Philadelphiaa. Matka ei ollut kovinkaan pitka, vain n. 2 tuntia. Philadelphiassa ei ollut tarkoitus viettaa yhta paivaa enempaa, ja illasta suuntaisimmekin jo kohti Washinton DC:ta. Rockyn kotikaupungissa (Philadelphiassa) vierailulla paa-asiallinen tarkoitus oli tietenkin kayda Philadelphia Museum of Art:in portailla ja Rockyn patsaalla. Ja kyllahan siina sitten piti uudellen elaa se legendaarinen kohtaus ko. elokuvista, joissa paahenkilo juoksee samaiset portaat (takaraivoonkin jo juurtuneen) tunnarimusiikin soidessa taustalla. Aivan mahtavaa!

Washington DC:ssa vietimme kaksi yota, mutta kaytannossa vain yhden kokonaisen paivan. Yksi paiva oli siina kaupungissa ihan riittavasti. Maisemat ja katukuva oli kylla siistia ja viihdyttava, mutta todelliset nahtavyydet pystyy kylla yhden paivan aikana kiertelemaan, ellei sitten ole erityisesti museoiden ystava. Selvasti naki etta paikkakunta oli hallinnon keskus, silla poliiseja ja turvamiehia oli joka nurkalla ja arkkitehtuuri oli melko prameaa. Pylvasrakennuksia oli enemman kuin tarpeeksi, ja valilla sita miettikin etta ovatko kaikki rakennukset siella edes niin valttamattomia, muuallekin ne rahat olisi varmaan voinut laittaa. Mutta jalleen kerran paljon tuli taas nahtya: White House, Lincoln Memorial, Washington Monument, Capitol Building, Pentagon (jossa ei saanut otaa kuvia ulkona, sisalle ei paassyt ilman ajanvarausta) ja Air and Space Museum. Lyhyesti tiivistettyna Washington DC on muistomerkkien kaupunki, mutta myos erittain viihtyisa paikka vierailla.

Kolmas ja vaihtoreissun viimeinen pidempi Road Trip taalla Amerikan mantereella tuli sitten paatokseensa, ja pikku hiljaa tassa alkaakin olla lahtolaskennan vuoro kotiinpaluun osalta. Viela on jaljella viimeinen loppurutistus koulutoiden parissa tulevan viiden viikon aikana, ja sitten onkin taas aika pakata laukut ja sunnata kohti koti-Suomea. Viimeisista viikoista otetaan kuitenkin viela kaikki irti ja nautitaan taysin rinnoin. Muutaman blogipaivityksen saatan huhtikuun aikana laittaa, mutta matkustelukertomukset ovat nyt taman vaihtoreissun osalta tassa. Amerikkaa tuli ristiin rastiin matkusteltua, ja lahes kaikissa paikoissa kaytya mita olin haaveillut. Muutama paikka taalta toki loytyy, missa viela hamassa tulevaisuudessa voisi kayda, mutta niille reissuille lahdetaan sitten vaikka hyvalla kaveriporukalla, jos ja kun matkakuume taas iskee!

Me at Rocky Steps


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti