lauantai 13. elokuuta 2011

Lyhyet kuulumiset Amesista

Kirjotan seuraavan blogimerkinnan ilman nappaimistolla, josta ei loydy ae:ta tai oe:ta... koittakaa kestaa :D

Ekan orientaatiopaivan aikana jakauduttiin pienryhmiin, jotka koostuivat kokonaan kansainvalisista opiskelijoista. Mun ryhmassa oli opiskelijoita mm. espanjasta, briteista, saksasta, ranskasta, etela-koreasta ja tanskasta. Perjantain orientaatioluennoilla kaytiin lapi perusasioita lukukausimaksuista, turvallisuudesta ja terveydenhuollosta. Kiire oli joka paikkaan, ja muutamia kuvia otin ZTEn kameralla, joita en viela ole onnnistunut julkaisemaan. Lauantaina kaytiin paikallisissa ostoskeskuksissa, kuten esim. Wallmartissa. Vaatteita, elektroniikkaa yms. kylla loytyy kiitettavasti, vaikkei Amesin keskusta kauppoinen mahdottoman suuri olekaan. Yhteenkaan Mcdonaldsiin tai Burger Kingiin en ole viela tormannyt, mutta laheskaan koko kaupunkia en ole edes viela ehtinyt tutkimaan. Amesista kuitenkin loytyy kokonainen katu, joka on taynna pikaruokaloita ja ravintoloita :D siella tuun varmasti jossain vaiheessa kaymaan. Vaatteet ja ruoka on taalla jonkin verran halvempaa, mutta enemman silmiinpistavaa on valikoiman suuruus. Kerrottavaa Amesista olisi varmasti viela vaikka milla mitalla, mutta itekin olen vasta vain vahan ehtinyt kaupunkiin tutustumaan, joten kuulumisia ja kuvia tulee jatkossa varmasti enemman... kunhan vain aikaa siihen loytyy. Omaa tietokonetta mulla ei viela ole, mutta pian pitais semmonen best buysta hommata.
Ruoasta lyhyt maininta, koska se kuitenkin joitain kiinnostaa. Taalta on selvasti vaikeampaa loytaa mitaan, joka edes etaisesti muistuttaisi normaalia terveellista ruokaa, toki wallmartista sitakin sitten lopulta loytaa... ainakin puheiden mukaan. Koulussa pikaisesti vilkaisin lounasravintoloita, sielta loytyy mm. subway ja muita itelle tuntemattomampia pikaruokaloita. Poydissa porukalla oli pepsi -mukeja yms roskaa.. muistutti enemman todellakin siis pikaruokalaa. Valiaikaisasutuksissa, siis hostelleissa tms., meille on tarjottu aamupalalla lahinna vain vaaleata leipaa, donitseja, pullaa, leivoksia, muroja ja sit jotain "ohrapuuron tapaista", joka maistuu niin sanotusti "puurolta johon on sekoitettu kinkkua" ja se tarjoillaa vaalean sampylan kanssa... ei mitaan hajua miksi sita kutsutaan?!

Briefly in English...
On Friday we had orientation lectures and on Saturday we visited the local mall and Wallmart. It has been difficult to find regular food, so my diet has mostly included fast food and other crap :D
More pictures will be added to my blog after I get my own laptop from Best Buy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti