tiistai 23. elokuuta 2011

State Fair nahty...

Sunnuntaina kaytiin Iowa State Fair -tapahtumassa. Henkilokohtaisesti ei ollut ennakkoon aavistustakaan mista kyseisessa tapahtumassa oli kyse. Etukateen oli kerrottu, etta tarjolla tulisi olemaan paljon rasvassa paistettuja herkkuja ja muita erikoisuuksia.
Paikalle paastyamme ensivaikutelma oli, etta tapahtuma muistutti lahinna "Seinajoen vapputoria", mutta moninkertaisesti suurempana. Myytavana oli lukematon maara mita erikoisimpia lihasta valmistettuja (pika)ruokia ja jalkiruokia. En edes yrita luetella mita kaikkea oli tarjolla, koska suurimpaan osaan ruokalajeista en ollut koskaan ennen tormannyt. Muutama vaihtarikaveri paatti kokeilla friteerattua pehmista, josta kuvakin alempana.
Tapahtuma-alueen sisatiloissa selvisi tarkemmin mista Iowa State Fair:issa oli kyse (kaiken muun ylimaaraisen rahankeruun lisaksi). Naytteilla oli monenlaista maanviljelyyn ja karjanhoitoon liittyvaa, kuten itse maatilojen elaimia ja erilaisia vihanneksia/kasviksia. Koko aluetta en edes tainnut kiertaa, joten voi olla etta muutakin siella oli naytteilla... Etukateen kohutun voilehman paasin onneksi nakemaan (...kylla, siis voista veistetty lehma).

Maanantaina alkoi ensimmaiset luennot. Syksyn taakka kurssien osalta ei ihan mahdottoman raskas tule olemaan, n. 20 opintopistetta. Ihan kaikille kursseille, joihin olisin halunnut, en sitten loppujen lopuksi paassyt.
Paiviin alkaa pikku hiljaa muodostua jonkinlaista rutiinia: koulua aamupaivasta ja iltapaivalla korista. Loppuaika meneekin sitten syodessa ja auringonpaisteessa tuskaillessa. Lampotilat ovat olleet melko paahtavia. Ihan taysi shortsikeli: lampotilat seuraaville paiville tulevat olemaan +/- 2 astetta 30C:n molemmin puolin :)
Kuuma ja hiki tulee jo pelkastaan auringossa ollessa, vaikkei mitaan tekisikaan. Hyvia saita riittaa kuulema lokakuun loppuun asti, vaikkei ihan helteita sinne asti kuitenkaan riita. Syksy itsessaan on paikallisten mukaan melko lyhyt ja talvi tuleekin siten myos melko lyhyella varoitusajalla, sitten kun on tullakseen.

Vaikka Ames onkin valtaosin opiskelijoiden asuttama, ei ole mitenkaan erikoista etta kadulla tulee vastaan tavallista hienompiakin autoja. Tahan mennessa olen nahnyt n. 11-12 Mustangia, ja tanaankin paikallisen thai-ravintolan pihassa oli Camaro ja Mustang vierekkain parkissa.

Lauantaina olisi tarkoitus kayda Jordan Creek Mall -ostoskeskuksessa, jonne on varta vasten jarjestetty kuljetus ISSO:n (International Students & Scholars Office) toimesta.

Went to Iowa State Fair last Sunday. Lots of fried snacks and fast food. I did manage to see the "butter cow". Unbelievable experience.... Ok, maybe not so unbelievable, but fun though :)
Classes started, luckily my schedule for this Fall won't be too hard since I got it organized quite well.
Next Saturday I'll be going to Jordan Creek Mall and maybe do some (window) shopping.

Our busses to State Fair

Fried Ice Cream.. don't remember the specific name for it

The butter cow

Camaro & Mustang

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti